Špela Šavs, ultramaratonka iz Preddvora, bo 03.09.2021 pričela teči ” Tek okoli Slovenije”


Ultramaratonska tekačica Špela Šavs iz Preddvora se v teh dneh podaja na tek okoli Slovenije. In to ne kar tako, sama zase. V organizaciji in s sodelovanjem Lions kluba Kranj bo dva tedna meseca septembra – meseca ozaveščanja o otroškem raku – tekla za Junake 3. nadstropja. Na 1.100 kilometrov dolgo dobrodelno pot se bo podala v petek, 3. septembra 2021, ob 8.00 izpred Osnovne šole Matije Valjavca Preddvor. Na pot jo bodo pospremili preddvorski župan Rok Roblek, predsednica LK Kranj Mojca Lončarski, učenci in učitelji šole, v pozdrav in podporo pa ji vzdolž Šolske ulice lahko pomahamo tudi ostali občani. Špelo lahko podpremo tudi tako, da z njo pretečemo kak košček poti, kje jo bo vodila, si lahko ogledate na priloženi sliki. V naših krajih jo bomo lahko pozdravili tudi na zadnji etapi, ko bo z Jezerskega tekla na cilj v Kranju.

V času dobrodelnega teka bo potekalo zbiranje sredstev za društvo Junaki 3. nadstropja.

Prispevek lahko nakažete na TRR Lions kluba Kranj SI56 0700 0000 0709 548 – namen Junaki 3.nadstropja ali pa s SMS – JUNAKI5 na 1919 .

Zbrana sredstva bodo namenili za prenovo sobe za starše na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike, ki jo bodo uredili tako, da bo bolj uporabna in prijetna.

Close Menu