17

Članov

33

Nagrad

27

Projektov

230.000

Donacij

Bilo je leto 1990, ko  smo v Sloveniji ustanavljali prvi slovenski Lions klub. To je čas, v katerem smo sprejeli žlahtno idejo Lionizma. Napolnili smo jo s humanostjo in bogato vsebino v prijateljstvu in z občutkom za tedanji, sedanji in jutrišnji trenutek. Z našimi številnimi dejanji smo se uveljavili v slovenskem prostoru in svetovnem Lionizmu.

Ekipa Lions Klub Kranj​

Center Korak za osebe s pridobljeno možgansko poškodbo v Kranju deluje že 15 let in prav toliko časa teče sodelovanje z Lions klubom Kranj. Kranjski lionisti so bili eni prvih naših donatorjev, ki so verjeli v naš program in nas tudi podprli. Skozi leta smo dobili finančno pomoč pri opremi prostorov, nakupih prepotrebnih terapevtskih pripomočkov, izvedbi različnih rehabilitacijskih programov (npr. tabori, jahanje). Finančna sredstva smo in jih še potrebujemo…pa vendar je treba omeniti še nekaj, kar je izredno pomembno. Drobni, majhni projekti, pogosto navzven nevidni. Vezi, ki so se stkale med nami, sprejemanje naših uporabnikov, človeška skrb, empatija, odprtost, druženja v Koraku in izven njega. Odpiranje src in prostora ljudem, ki jim ga je življenje zaradi nezgode zaprlo. Sodelovanje, ki je žlahtno.

CENTER KORAK

Preprosto, čutim zadovoljstvo in veselje, kadar spoznam, da prepoznamo stisko ljudi, jim pomagamo in osrečujemo. Če se v naših globinah srca pravilno povežejo čustva in razum, se porodijo morda skrite možnosti in sposobnosti, da znamo s svojo osebnostjo, s svojim delovanjem, poseči v življenja drugih ljudi tako, da zaznamo njihovo stisko, jim nudimo oporo in pomoč, ki jo v dani življenjski situaciji tudi potrebujejo.
Blanka
Prostovoljstvo je pojem, ki ga v javnosti žal premalokrat povezujejo z nami. A kaj drugega smo Lionsi, ki združujemo ljudi, ki svoj prosti čas namenjajo družbenokoristnemu delu? Gre za neposredne ali posredne oblike pomoči socialno ali zdravstveno ogroženim ter ljudem, ki so bili prizadeti ob naravnih katastrofah. Prednost Lions kluba je, da mirne vesti daruješ svoja sredstva, saj točno veš, komu so namenjena. Ko nekomu polepšamo dan ali del življenja, tudi sami rastemo.
Darja
DALAJ LAMA pravi: “Verjamem, da je na vseh ravneh družbe, naj bo to družina, pleme, narod ali mednarodna skupnost, več sočutja ključ do lepšega in boljšega sveta. Ni nam treba sprejeti kakršnekoli religije ali slediti kakšni ideologiji. Potrebno je le, da razvijemo svoje dobre človeške lastnosti” Jaz pa dodajam: točno to mi omogoča Lions. Irma
Irma
Close Menu